2012. március 12., hétfő

Kőbányai sorház 3.

Már elég régen nem jelentkeztem ebben a témában, köszönhetően szintén az elhúzódó költözésnek. Közben azért folytak a tervezési munkálatok Kőbányán, úgyhogy van miről beszámolni.
Ott tartottunk, hogy meglett a végleges alaprajz, amin egy iciri-picirit még módosítottunk, és végre elkezdhettük a klasszikus lakberendezési tervezést.
Ott is tartottunk még, hogy a nappali szekrénykombinációja egy kihasználni kívánt akció miatt végül az IKEA Besta elemeiből lett összeállítva. Az eredeti színösszeállítás koncepcióját akkor kellett elvetni, amikor kedves Megrendelőim az elemek bevásárló listájával már az áruházban voltak. Ott derült ki ugyanis, hogy ami a 2012. évre vonatkozó katalógusban, és a honlapon található Besta tervezőben is megtalálható elem, azt tulajdonképpen már nem gyártják. Mondanom sem kell, közben az akció a végéhez közeledett, így aztán gyorsan át kellett variálni az egészet. Ebben nagy szerepe volt Megrendelőim türelmes és önálló munkájának, így tulajdonképpen, amit újonnan összeállítottak, azon kis módosítást javasoltam, majd rábólintottam. Így ez a bútor már meg is van véve. Végeredményben tehát fekete, fehér és bordó magasfényű frontokat variálunk, szem előtt tartva, hogy minél jobban kihasználjuk az egyébként nem kicsi belmagasságot, valamelyest még ruhákat is kívánunk tárolni benne, amire tömör ajtó kell, de a nappali nem annyira túl nagy mérete miatt igyekeztünk mindezek mellett „szellősre” venni az összképet.
Zs., a feleség egyébként határozott elképzelésekkel rendelkezik az alkalmazandó színeket illetően, a bordó például már ezért jelent meg. Eredetileg azt szerette volna, ha a kanapé bordó lenne, de erről végül én beszéltem le. A kanapé fogja uralni jelen esetben az egész szobát, ami nem nagy, a kanapé viszont nem kicsi. Tartottam tőle ugyanis, hogy ez az erőteljes szín hamarosan zavaró lesz az ott tartózkodók számára, az ilyen intenzív színekkel óvatosan kell bánni. Ha viszont ez bekövetkezik, akkor ezzel a gondosan kiválasztott, és elég drága bútordarabbal szinte semmit nem lehet már tenni. Zs. egyébként jó érzékkel ragaszkodik egyes elképzelésekhez, míg másikakhoz nem, így nem kellett sokáig győzködni erről. Helyette a kanapé mögötti falszakaszt fogjuk tapétázni bordó alapon valamilyen mintásra, míg előtte a kanapé bézs színű lesz. Ettől a színtől azért nem félünk, mert a választott kanapé az Andante kínálatából került ki, egy nova life elnevezésű szövettel, ami szuper gyerek- és koszellenálló. (Ja, igen, szóval ez is meg van rendelve, haladunk…)
A tapétákat illetően több más között ezek kerültek szóba eddig a teljesség igénye nélkül:
További tapétamintákat is nézegettünk, mégpedig a hálófülkébe valót. Zs. itt a fehér-lila-fekete színkombinációt szeretné látni. Miután egy icipici helységről beszélünk, a három szín arányát itt nagyon el kell találni, hogy az összhatás ne legyen nyomasztó. Ezek kerültek szóba:
Ezen kívül még nem annyira izgalmas világítási és gipszkartonozási tervek készültek, ezek inkább a kivitelezéshez szükségesek, csak amiatt teszem be ide, hogy lássátok, hogy néz ki egy ilyen. (A világítási terv ettől részletesebb szokott lenni, pontos lámpatest típus megjelölésekkel, de egyelőre még lámpatesteket nem választottunk.
Megrendelőim nagyon aktívan vesznek részt a munkában, és ez meg is látszik az előrehaladásban. A., a férj most éppen leginkább a kivitelezők kiválasztásával van elfoglalva, Zs. függönyöket, textileket, lámpákat és minden mást nézeget, valamint a gyerekszobák azok, amikkel még szintén foglalkoznunk kell.
A következőkben, majd erről lesz szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése